U Bugojnu održana tribina "Organizovanje poslova u duhu islama"

U Bugojnu održana tribina "Organizovanje poslova u duhu islama"

U ponedjeljak, 25. juna 2018. godine, u amfiteatru Kulturnog centra kralj Fahd u Bugojnu održana je tribina "Organizovanje poslova u duhu islama" u okviru manifestacije "508. Dani Ajvatovice". Predavač je bio istaknuti islamski mislilac i učenjak šejh dr. Mutlak el-Karawi iz Kuvajta.

Dr. el-Karawi je poznat kao jedan od promotora međuvjerskog i civilizacijskog dijaloga i tolerancije. Doktor islamskih nauka i prekao 30 (trideset) godina je bio pomoćnik ministra za vakufe i vjerska pitanja u Vladi Kuvajta, jedan je od incijatora ideje dijaloga i umjerenosti (vesatijja) u Kuvajtu. Po odluci Reisu-l-uleme član je i Upravnog odbora Centra za dijalog – Vesatijja pri Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Tribina je bila namjenjena imamima i vjeroučiteljima sa područja Muftijstva travničkog.  Spomenuta tribina je organizovana u saradnji sa Centrom za dijalog -  Vesatijja. Učešće na seminaru uzeo je i direktor Centra za dijalog - Vesatijja dr. Senad Ćeman koji je ukratko predstavio rad Centra i bio u ulozi prevodioca sa arapskog jezika.

a kraju seminara prisutnim imamima i vjeroučiteljima obratio se i muftija travnički dr. Ahmed-ef.. Adilović.