U Travniku održan stručni seminar za profesore i nastavnike islamske vjeronauke

U Travniku održan stručni seminar za profesore i nastavnike islamske vjeronauke

U četvrtak 22. augusta 2019. godine u saradnji sa Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru održan stručni seminar za profesore i nastavnike islamske vjeronauke sa područja Muftijstva travničkog pod nazivom "Ishodi učenja u nastavi islamske vjeronauke".

Nakon dobrodošlice koju je uputio mr. Aljo-ef. Cikotić i uvodnih riječi moderatora seminara Rešad-ef. Lende sekretara Muftijstva, prisutnima se u ime muftije travničkog dr. Ahmed.ef. Adilovića obratio mr. Muhamed-ef. Pezić rikovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje.

Potom je šef Odjela za vjeronauku dr. Nezir Hailović imao izlaganje podijeljeno u tri dijela tokom kojeg je prezentovao rezultate ankete o vjeronauci u koju su bili uključeni profesori, učenici i roditelji, potom je predstavio novi NPP predmeta islamske vjeronauke i novi Pravilnik o profesorima i nastavnicima islamske vjeronauke, a svoje izlaganje je završio govoreći o temi po kojoj je naslovljen seminar. Nakon izlaganja učesnicima seminara data je prilika za diskusiju i postavljanje pitanja.