Održana redovna skupština Medžlisa Islamske zajednice Busovača

Održana redovna skupština Medžlisa Islamske zajednice Busovača

U subotu, 20.02.2021.god. u prostorijama MIZ Busovača održana je redovna godišnja skupština Medžlisa islamske zajednie Busovača. Skupštini je prisustvovalo petnaest od ukupno dvadesetdva zastupnika. Skupštini su prisustvovali i gosti: sekretar muftijstva travničkog prof. Rešad-ef. Lendo, glavni imam MIZ Vitez Omer-ef. Sikira kao i knjigovođa MIZ Busovača Almin Pajić.

Nakon uvodnih riječi glavnog imama dr. hfz. Adnan-ef. Srebrenice i ašereta kojeg je proučio Vahid-ef. Imamović imam iz džemata Lugovi i član Skupštine, izabrano je radno predsjedništvo i to u sastavu: Lušija Ferid, predsjednik, Imamović Vahid, član i Emin Koluh, zapisničar. Nakon što je izabrano radno predsjedništvo pristupilo se prezentaciji: vjerskoprosvjetnog izvještaja kojeg je prezentovao glavni imam dr. hfz. Adnan-ef. Srebrenica kao i administratvno-pravnog i finansijskog izvještaja. Nakon izlaganja i diskusije usvojeni su izvještaji jednoglasnom odlukom svih prisutnih zastupnika.

Valja napomenuti da predsjednik Medžlisa Mirza Kurtović nije bio prisutan sastanku zbog bolesti, a svi Skupštine su mu ovom prilikom poželili brz oporavak.

Nakon sastanka za sve članove skupštine upriličen je ručak.