Mekteb Bukovci: Jednodnevni izlet u Zenicu

Mekteb Bukovci: Jednodnevni izlet u Zenicu

Dana 30.04.2017. Eldin ef Buljina sa polaznicima mekteba Bukovci, Šudine i Turići organizovao je jednodnevni izlet u Zenicu.

Program se sastojao od posjete mektebu Ensar Džamije gdje nas je dočekao vrijedni imam hfz dr.Mevludin Dizdarević koji nas je upoznao sa historijatom džamije i aktivnostima koje provode u sklopu džamije. Mekteblije su impresionirane ambijentom i aktivnostima.

Zatim smo obišli Arenu i atletski stadion koji je u sklopu arene. Djeca su se okušala u prelasku kompletne staze. Nakon toga obišli smo Bilino polje i Stadion Čelik na kojem reprezentacija održava utakmice. Nakon toga posjetili smo muzej grada Zenice, gdje nas je vodič upoznao sa historijskim eksponatima grada. Nakon ručka posjetili smo Multiplex Ekran gdje smo pregledali animirani film.

Nakon projekcije zaputili smo se prema autobusu i vratili kući. Mekteblije su impresionirane izletom i posjetom i obećali su da će biti redovni i vrijedni u Mektebu jer vide koliki trud i zalaganje se ulaže u razvoj i unapređenje kvalitete mektebske nastave.