U Bihaću i Travniku darovane prvorođene bebe u Novoj 1441. hidžretskoj godini

U Bihaću i Travniku darovane prvorođene bebe u Novoj 1441. hidžretskoj godini

Bihać, 31.7.2019. - Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić je u subotu, 1. muharrema 1441. godine, tj. prvog dana nove hidžretske godine darovao prvu bebu rođenu u novoj hidžretskog godini u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću. Radi se o aktivnosti koju svake godine priprema Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog, čija je predstavnica mr. Zineta Horozović bila u pratnji muftije Kudića.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić je izrazio svoje veliko zadovoljstvo što je imao priliku darovati majku i bebu, te istakao da je posebno lijep osjećaj biti dijelom sreće drugih ljudi. Naglasio je da Islamska zajednica posebno potiče na očuvanje porodice i poboljšanje nataliteta, koji je u posljednje vrijeme u znatnom opadanju.

Koordinatorica odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Bihać mr. Zineta Horozović je istakla da je žena u fokusu posebnog interesovanja Odjela za brak i porodicu, a da je porodica najveći interes svakog društva koje teži blagostanju u sadašnjosti i boljoj budućnosti.