Održan 3. Omladinski kamp u okviru manifesacije "508. Dani Ajvatovice"

Održan 3. Omladinski kamp u okviru manifesacije "508. Dani Ajvatovice"

U nedjelju, 24. juna 2018. godine organizovan je treći po redu Omladinski kamp u okviru manifesacije "508. Dani Ajvatovice"

Kamp je otvoren s početkom u 10:00 sati. Na otvorenju kampa obratio se jedan od organizatora, predstavnik Asocijacije za aktivno društvo AZAD Ismail ef. Elkaz, te u svom obraćanju najavio dolazak muftije Adilovića, bez čije podrške ovaj kamp ne bi mogao biti realiziran.

U svom obraćanju muftija ef. Adilović istakao je: “Draga omladino, izuzetno mi je drago što vas danas ovdje na Ajvatovici vidim u ovolikom broju, jer nije mala stvar na jednom mjestu okupiti oko stotinu mladih ljudi. Omladinski kamp je prilika da se mladi iz svih medžlisa i Mreža mladih okupe ovom prilikom, druže pa čak i kroz sportska nadmetanja. Srce mi je puno kad vas vidim sve ovdje, i ako Bog da, biće nas i više sljedeće godine”

Kao i prethodna dva kampa, i ovaj je bio sportsko rekreativnog karaktera, predviđen za druženje i sportske igre.

Discipline u kojima su mladi mogli da učestvuju i da se takmiče su trčanje, bacanje kugle, povlačenje konopca, skok udalj, odbojka i streljaštvo za koje su podršku i svoje znanje dali predstavnici Streljačkog kluba invalida Donji Vakuf.

Organizaciji i realizaciji kampa podršku je dala RTV Donji Vakuf i Mreža mladih Islamske zajednice Donji Vakuf.

Omladinski kamp je bio jedinstvena prilika za međusobno upoznavanje, druženje i prilika za stvaranje novih ideja i planova za sljedeće projekte i aktivnosti u organizaciji Islamske zajednice Donji Vakuf i Muftijstva travničkog.