Muftija travnički prisustvovao interaktivnom edukativnom druženju mladih u džematu Rika-Prusac

Muftija travnički prisustvovao interaktivnom edukativnom druženju mladih u džematu Rika-Prusac

Večeras poslije jacije namaza Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović prisustvovao je interaktivnom edukativnom druženju maldih u džematu Rika-Prusac, Medžlis IZ Donji Vakuf.
Više od trideset mladih su prisustvovali druženju, a prisutni su bili i travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović, glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf Amir ef. Čavak i koordinator Mreže mladih Muris Memiš.
Nakon predavanja muftije travničkog dr. Ahmed ef. Adilovića za sve prisutne džematlije na jacija-namazu, omladina je nastavila druženje u mektebu gdje su imali priliku da pogledaju prezentaciju Halal i haram u životu muslimana koju je prezentovao Ismail-ef. Elkaz imam džemata Rika-Prusac.
Nakon prezentacija omladina je postavljala pitanja i uz razgovor i kahvu sa Muftijom i Glavnim imamom nastavili druženje.
Sekretar Muftijstva mr. Rešad-ef. Lendo prisustvovao je interaktivnom edukativnom druženju u džematu Šenkovići, punkt Torine gdje se prisutnim džematlijama obratio prigodnim predavanjem prisutnim džematlijama, nakon čega nastavljeno druženje uz razgovor.

Izvor: muftiluk-tr.ba