Izljevena prva ploča na džamiji u Putišu

Izljevena prva ploča na džamiji u Putišu

U utorak, 21. 04. 2015. godine, u popodnevnim satima, počelo je izljevenje prve ploče na džamiji u Putišu-lokalitetu G.Kuća. Početku izljevanja ploče, svojim prisustvom, počastio nas i je i šejh Jahja el-Jahja iz Kraljevine Saudijske Arabije, koji je ujedno i predstavnik vakifa koji grade džamiju.

Uvažene musafire dočekali su Nedim ef. Klisura, imam u džematu Putiš, Salih Ekmeščić, predsjednik MIZ Busovača, Emin ef. Koluh, sekretar MIZ Busovača, te Građevinski odbor.

Ovom prilikom je predsjednik Salih Ekmeščić u ime Medžlisa, a u znak pažnje i zahvalnosti šejhu Jahjau uručio poklon, a u ime džemata Nedim ef. Klisura.
Nešto kasnije, svojim prisustvom, počatili si nas i dr. Ahmed Adilović, muftija travnički, Edhem ef. Čamdžić, bivši banjalučki muftija, Ferid ef. Huseinbašić, gl.imam, Asim Mekić, načelnik općine, Hajrudin Šahić, predsjednik Merhameta BiH, Muhamed Tufekčić, direktor firme izvođača radova, te imami, Džematski odbor i mnogi drugi.

Treba istaći da je načelnik općine Asim Mekić, pored toga što je davao punu podršku ovom projektu od samog početka, to potvrdio i svojim novćanim prilogom.
Isti dan, sve prisutne, ručkom-kurbanima, su nas počatili Abdusamed Hadžimejlić, Bahrija Huskić i Spaho Spahić.  Molimo Uzvišenog Allaha da sve one koji su na bilo koji način doprinijeli ovom našem projektu ukabuli njihov trud, da im ispuni sve želje i da im podari svako dobro.

Ovom prilikom pozivamo i sve druge, koji budu čitali ove napisane redove, da se i sami uključe u ovaj hairli projekat i samim tim sebe ugrade u ovu našu inšallah ljepoticu-džamiju i time steknu trajnu sadaku.