Mevludski program za žene održan povodom rođenja Poslanika, s.a.v.s.

Mevludski program za žene održan povodom rođenja Poslanika, s.a.v.s.

04. decembra nakon jacije-namaza u Sulejman-begovoj džamiji u Busovači održan je mevludski program za žene povodom rođenja Muhammeda, a.s.

Program je započet selamima i obraćanjem glavnog imama hfz. Adnana ef. Srebrenice, koji je skrenuo pažnju na veliki problem u društvu, a to je raspad porodice uz preporuku da djelovanjem pokušamo dati doprinos izgradnji zdravih temelja naših porodica.

Nakon toga učenjem odlomka iz Kur'ana počastila nas je hfz. Selma Hodžić, a uvodni dio programa održala je koordinatorica Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Ensara Srebrenica. Zatim je uslijedio mevludski dio programa kojeg su izvele članice hora ''Selsebil'' Busovača i članice halke Kur'ana džemata Busovača. Ovaj put su u program bile uključene i naše lijepe djevojčice koje su izvele nekoliko recitacija o Božijem Poslaniku, a.s., i time doprinijele posebnoj atmosferi.

Muallima Elvedina Plasto je prisutne počastila jako emotivnim predavanjem o Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., i ženama koje su odigrale važnu ulogu i bile uz Muhammeda, a.s., i u najtežim trenucima, te samim tim istakla ulogu i značaj koju žena ima u svojoj porodici, a prisutne je počastila i svojim predivnim glasom učeći dijelove mevluda.

Druženje je završeno muhabbetom uz slastice koje su i ovaj put pripremile vrijedne hanume članice halke Kur'ana i članice hora ''Selsebil'', kojima se ovom prilikom zahvaljujemo uz dovu da ih Allah, dž.š., nagradi za njihov trud na oba svijeta. Amin!