Mevlud u povodu rođenja Muhammeda a.s.

Mevlud u povodu rođenja Muhammeda a.s.

Povodom obilježavanja mjeseca Rebiul-evvela, a u organizaciji Asocijacije žena MIZ Busovača, 12.12.2016. godine u Sulejman-begovoj džamiji poslije jacije-namaza održan je prigodan program i predavanje za žene pod nazivom ''Volimo te, naš Resule''.

Sam program započet je učenjem odlomaka iz Kur'ana, koji je proučila Murisa Karić, jedna od polaznica Škole Kur'ana. Nakon toga uslijedilo je uvodno obraćanje Ensare Srebrenica, korodinatorice za ženski aktivizam MIZ Busovača, u kojem je istaknut značaj okupljanja na raznim programima posvećenim životu našeg Poslanika, s.a.v.s. Članice Škole Kur'ana su ovaj put uzele učešće u samom izvođenju programa, tj. proučile su jedan dio mevluda koji se odnosi na rođenje Muhammeda, a.s, a djevojke iz hora ''Selsebil'' su svojim lijepim glasovima izvele nekoliko ilahija o našem Poslaniku.

Naša hafiza Selma Hodžić je ovom prilikom održala prigodno predavanje o samom životu Poslanika s.a.v.s, bazirajući se na Poslanikove mubarek osobine i primjere iz njegovog života, izražavajući radost što smo sljedbenici sunneta Muhammeda, a.s. MIZ Busovača je ovaj put obezbijedio tortu, a djevojke iz hora su pripremile slatke zalogajčiće uz prigodne hadise, te smo uz čaj i ostale slastice na kraju programa i zasladili. Molimo Allaha, dž.š., da ovaj program upiše u naša dobra djela, da u našim srcima probudi ljubav prema Poslaniku, te da budemo u njegovom društvu na budućem svijetu. Amin! Es-selamu 'alejkum.